Mobirise
Frank en Lily Aerts-Geerinck

20 jaar lang hebben Frank en Lily competities gedanst. Ze vertegenwoordigden België op zowat alle internationale topwedstrijden.

Als jong Belgisch kampioen misten ze, zoals zovele sporters, de nodige sponsoring en begeleiding. Uiteindelijk sponsoren ze zichzelf en vinden coaching in Engeland. Tussen 1983 en 1991 worden ze acht keer Belgisch en vier keer wereldkampioen Latijns Amerikaanse dansen amateur senior. Ook in de combinatie van ballroom en latin dansen, de 10-kamp worden ze in die periode zes keer Belgisch kampioen. In 1992 worden ze nog Belgisch vice kampioen 10-kamp bij de Profs en besluiten dan om de wedstrijdschoenen aan de haak te hangen.

Ze worden dansleraar, internationaal jurylid, docent en examinator bij de beroepsopleiding voor dansleraars, maar vooral ook danspedagogen met een eigen visie op sociaal dansen. Vanaf september 1992 begeesteren ze onze dansclub. Ze nemen de fakkel over van Jos en Raimonde Cremers, de derde dansleraars van een dansclub die in 1957 opgericht werd in de feestzaal Het Centrum, op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Al snel na hun aantreden, krijgen ze te horen dat ze niet meer welkom zijn in Het Centrum. De zaal is intussen overgenomen door een privé uitbater die meer winst ziet in het organiseren van feesten. Later word het hele gebouw gesloopt en nu staat er op die plaats een appartementsgebouw.

Mobirise
Mobirise

In 1997 verhuizen ze noodgedwongen naar het Waesmeer. Dan komt echter de tweede interventie van de u bekende Murphy: de bestaande feestzaal brand helemaal uit, nog voor de eerste danspas er gezet kan worden. Frank en Lily volharden en dansen het eerste jaar in 11 tegen elkaar aanleunende containers. Daar is het knus maar klein en laten vele leden het afweten. In 1998 en 99 kunnen ze even onbekommerd dansen in de grote feestzaal en komt er ook Hip Hop bij in het aanbod. Dan speelt echter weer de nachtmerrie van menige dansclub en moeten ze plaats ruimen voor (vooral Turkse) trouwfeesten.

Weer investeren Frank en Lily zowel letterlijk als figuurlijk in een toekomst voor de dansclub. Samen met een groep
medewerkers, maken ze van de zolderverdieping een waar dansparadijs. Van 2000 tot 2015 kan de Club verder in een eigen zaal, boven het hotel De Rietgors. Kleine anekdote: hier dansten we waarschijnlijk op de beste dansvloer in het Westelijk halfrond. Na afloop van het huurcontract, kan het echter ook hier niet meer verder. Intussen zijn Turken de eigenaars van het Waesmeer en die zien een dansschool helemaal niet zitten.

Mobirise
Mobirise

Weer wordt er druk verder gezocht en zalen doorgelicht. De ideale afmetingen aan een aanvaardbare prijs zijn echter niet zo makkelijk te vinden. Toch slagen Frank en Lily er weer in een passende oplossing te vinden. Geluk gehad deze keer? Mogelijk wel. Het werd ook eens tijd dat Murphy verstek gaf !

Vanaf mei 2015 was het de bedoeling om door te starten in Café Restaurant Temsica aan de Wilfordkaai 38 in Temse. Dat viel echter letterlijk en figuurlijk in het water omdat de uitbater de boeken heel onverwacht neerlegde. Intussen zijn Frank en Lily de tel van tegenslagen kwijt geraakt en wordt er even overwogen om te stoppen. De zomer zal raad moeten brengen. 

Op aandringen van heel wat trouwe leden, wordt er toch een oplossing gezocht en gevonden in De Graanmaat, uitgerekend schuin tegenover de vroegere zaal Het Centrum, op de Grote Markt in Sint-Niklaas. De zeer enthousiaste uitbaters van dit Café/Restaurant, trouwens winnaar van een "beste Café" trofee, geven de Club een "Pop-Up" dansgelegenheid in hun feestzaal. Het blijkt echter al snel dat het hier wat klein is voor de verwende dansers van de dansclub. Het moet gezegd, ze waren het goed gewoon in hun danskoninkrijkje op het Waesmeer. 

Mobirise
Mobirise

In september 2015 wordt een nieuw danshoofdstuk aangesneden in De Schuur in Tielrode. Frank en Lily nemen de uitbating van deze prachtige zaal op zich. Er is ruimte genoeg voor de dansclub en de agenda biedt mogelijkheden voor heel wat andere activiteiten. Frank en Lily staan open voor meer suggesties. Hoe beter De Schuur benut wordt, hoe meer kans op overleven van de dansclub. Men zegge het verder !!!

Intussen staat 2020 bijna in de geschiedenis boeken. Het Centrum Team blijft zich dagelijks inzetten om de dansers van onze club in de watten te leggen. Behalve het dansen in koppel worden er ook FunDance en Lijndansen aangeboden. Elke week bieden we nog steeds twee dansavonden aan. De week staat gewoon bol van de dansevenementen. We hopen dat oude en nieuwe leden de weg blijven vinden naar Dansclub Het Centrum. Ook na dit Annus Horibilis met Covid en blunderende regeringen.

Mobirise
Mobirise

Deze aanvulling schrijven we in januari 2022. Voor het eerst na de lange Covid crisis, zijn we weer normaal opgestart. De club had twee jaar lang geen normale inkomsten. In het 2e seizoen 2021 mochten de deuren opnieuw open maar volgden de meeste leden gratis cursus om hun gemiste lessen van de vorige seizoenen in te lopen.
Gelukkig konden we rekenen op het begrip van de eigenaar van de zaal. Bedankt Marc voor jouw hulp in deze moeilijke tijden. Zonder jou hadden we moeten sluiten.

Adres
Danszaal:
Burmtiendestraat 42+
9140 Temse-Tielrode 
Administratie:
Kleine Wouwer 76
1860 Meise

Contacts
Email: info@dansclub.be 
Phone: 0471 135 643                     

LinksFeedback
Heb je op- of aanmerkingen, suggesties? Dan horen we dat graag.

Nieuwsbrief inschrijving is gratis

Schrijf in op onze nieuwsbrief: Email invullen en klikken op "Inschrijven"

Site was started with Mobirise