Nieuwbrief

februari 2021

Gratis inschrijven rechts helemaal onderaan
deze pagina. Je krijgt dan automatisch mail.

Mobirise

Beste Dansvrienden
Nieuwsbrief februari 2021


Hier zijn we met de update over coronamaatregelen na een zoveelste veiligheidsraad waar ministers sneller van mening veranderen dan van ondergoed...

Alle huidige maatregelen aangaande cultuur en sport blijven gelden tot 1 maart 2021. Naar alle waarschijnlijkheid zal er in de loop van maart ook niets meer veranderen voor onze dansschool. We richten dus alle hoop op april en dan zal het afhangen van de vaccinatiegraad of er al dan niet versoepelingen mogelijk worden.

Hoe zal ons lenteseizoen 2021 er dan uitzien?

Wel, dat is nog steeds koffiedik kijken. Op dit ogenblik hebben we geen zicht op mogelijke versoepelingen. Alle commentaren wijzen in de tegenovergestelde zin. Even samenvatten waar we op dit ogenblik staan met onze activiteiten:

- Van het ingezette herfstseizoen koppeldans 2020 hebben jullie 1) met vier lessen van 75 minuten de achterstand van begin 2020 ingehaald, en 2) al drie lessen van de tweede cyclus gekregen. Dat maakt dat diegenen die ingeschreven waren, nog zeven lessen van 75 minuten te goed hebben.

- Als we gedurende april en mei nog wat danslessen kunnen geven, gaan we die zeker inhalen. Nieuwe inschrijvingen zijn dan natuurlijk ook mogelijk. Prijzen en data brengen we zo snel er een planning mogelijk lijkt.

- Een andere mogelijkheid is een zomercursus in juli en augustus.

- Als de versoepelingen er maar komen na de zomer komen, dan zullen we mikken op september om een nieuwe reeks van 12 lessen van één uur te starten. De cursisten van het herfstseizoen 2020 zullen voor deze reeks niets moeten opleggen. Nieuwe inschrijvingen betalen de normale prijs.

- Beurtenkaarten voor solo dansen worden sowieso 12 maanden verlengd en we starten die cursussen zo snel als mogelijk.

Waarom is dansen bij Frank en Lily en het Centrum Team een unieke ervaring?

Na een brede enquête, hebben we onze waarden en normen nog eens op een rijtje gezet. Dat brengt ons op het volgende spoor:

Omdat we al die jaren van passie en ervaring hebben omgezet naar een makkelijk, doordacht en gezellig dansentertainment systeem. We noemen het Easy Dancing. Mooi meegenomen is dat het er allemaal positief en ontspannen aan toe gaat. Voor je het goed en wel realiseert, dans je zonder problemen of complexen op alle moderne muziek. Solo of in koppel, dat is een persoonlijke keuze.

Gecoördineerd bewegen op muziek is niet alleen prettig, het is ook super gezond voor hoofd en leden. Beter dan atletiek en andere prestatiesporten en toegankelijk voor elke leeftijd. Jezelf gezond en happy voelen is wat we nastreven. Dat vergt natuurlijk veel inzet en ervaring van onze docenten, die mikken op persoonlijke begeleiding. Iedereen moet kunnen dansen op zijn eigen, unieke manier. We geloven niet in eenheidsworst. Deelnemers blijven het herhalen: de dansles is de tofste les.

Onze opdracht? Van jou de beste danser maken die erin zit en je zo dikwijls mogelijk de gelegenheid geven om er plezier in te scheppen. Komt dat snel? Vanzelf? Neen, misschien niet maar met ons Easy Dancing systeem loop je er vanzelf in. Jouw opdracht? Gewoon genieten van muziek, beweging en sociale contacten. Onze dansclub is “Open To The World”.

Bij ons kan je dansen op cursussen, privé lessen en vrije dansgelegenheden. Met onze lange clubgeschiedenis kunnen we makkelijk de juiste cocktail bieden van traditionele en eigentijdse dansen. Danstechnisch en pedagogisch zit alles snor. Dat moet je kunnen verwachten van door de wol geverfde dansleraars, ex Belgische en wereldkampioenen, ex internationale juryleden en examinatoren bij de beroepsvereniging. Daarenboven kunnen we nog steeds gebruik maken van onze prachtige zaal De Schuur in Tielrode, waarvoor dank aan de familie Baert.

Recreatief dansen zal een post-corona comeback maken, dus hou je klaar om te dansen en blijf geïnspireerd door ons te volgen op onze website, YouTube, Facebook en natuurlijk ook op deze nieuwsbrief.

Heb je op- of aanmerkingen of wil je gewoon jouw bijdrage doen , dan horen we dat graag op info@dansclub.be. Jullie kennen intussen ook ons motto:

Blijf Gezond - Blijf Happy - Blijf Dansen

We houden jullie op de hoogte.
Vanwege Frank en Lily en het voltallige Centrum Team
----------------------------------------------------------------------------------
Update December 2020

Beste dansvrienden,

Hier zijn we met de update over coronamaatregelen na de veiligheidsraad van 27 november. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op het maximale COVID-alarmniveau vier.

Alle huidige maatregelen aangaande cultuur en sport blijven gelden tot 15 januari 2021. Begin januari wordt een evaluatie gemaakt op basis van de coronacijfers om te beslissen of een versoepeling mogelijk is, wanneer dat kan en voor welke sectoren.

Het Overlegcomité zal voortaan slechts 2 fases gebruiken om de coronasituatie in ons land te beheren:
• Een neergaande fase met strikte maatregelen om de besmettingscijfers zo snel mogelijk te bedwingen.
• Een beheer fase, voor als de cijfers onder controle zijn. Tijdens deze fase zijn de verschillende protocollen per sector van kracht.

Op dit moment zitten we in de neergaande fase. Dit zal zo blijven tot 15 januari. Begin januari zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden en zal gekeken worden of we kunnen overgaan naar de beheer fase. Daarvoor moeten de cijfers wel laag genoeg zijn.

Intussen moeten we allemaal ons steentje bijdragen om het virus onder controle te houden. Wat zijn de 6 gouden regels ook al weer?

1. De hygiëneregels blijven essentieel: handen wassen met water en zeep en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
2. Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, moet de ruimte voldoende verlucht worden.
3. Je moet extra voorzorgsmaatregelen nemen als je mensen uit de risicogroep ziet.
4. Hou 1,5 meter afstand, behalve voor mensen uit je eigen huishouden, je nauw contact en kinderen jonger dan 12. Wie de veiligheidsafstand niet kan respecteren, moet een mondmasker dragen.
5. Beperk je fysieke contacten. Buiten je gezin mag je nauwer contact hebben met maximaal 1 persoon.
6. Beperk samenscholingen in buitenlucht tot maximaal 4 personen en met respect voor de afstandsregels, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld.

Hoe zal ons lenteseizoen 2021 er dan uitzien?

Wel, dat is moeilijk te zeggen. Op dit ogenblik hebben we geen zicht op mogelijke versoepelingen. Daarvoor moeten we wachten tot begin januari. Hopelijk krijgen we dan de mogelijkheid ons seizoen in te plannen en weten we onder welke voorwaarden dat mogelijk wordt.

Tot dan blijven wij videootjes opnemen met de hoofdpunten van ons dansseizoen 2020. Gebruik die om de lange onderbreking op te vangen. Je kent ons credo:

Blijf Gezond - Blijf Happy - Blijf Dansen

We houden jullie op de hoogte.

Vanwege Frank en Lily en het voltallige Centrum Team 

----------------------------------------------------------------------------------

Update 23 oktober 2020. 

Het zou een vergissing zijn als we moesten denken dat we gewoon de draad weer kunnen opnemen. Na de Lock-down van 13 maart, de versoepelingsmaatregelen van mei, juni en juli en het terugdraaien van onze vrijheden in augustus, is dit onmogelijk. Het zijn moeilijke tijden en iedereen moet leven met deze beperkingen. We realiseren ons dat onze danslessen en dansavonden anders zullen aanvoelen dan voordien. De maatregelen die we hierna aangeven zijn niet repressief bedoeld. Ze zijn er om jezelf en de anderen optimaal te beschermen. Toch denken we dat “iets”, beter is dan “niets”, zowel fysisch als psycho-logisch, voor jullie en ook voor ons.

Hoe zal het er dan aan toe gaan?

• Pas de 7 gezonde gewoonten toe:

o Was regelmatig je handen. Bij de ingang kan je de handen ook desinfecteren met alcoholgel.
o Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.
o Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi deze enkel weg in de gesloten vuilnisbak buiten de inkomdeur.
o Blijf thuis als je zelf ziek bent.
o Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.
o Geef geen hand of kus.
o Vermijd nauw contact.

• Hou steeds 1,5 meter afstand van andere personen.

• Kan je geen afstand houden? Draag dan een mondmasker.

• Ook op de dansvloer moet je een mondmasker dragen. Niet zo als je aan een tafeltje zit. Hou het veilig voor iedereen door bij elke verplaatsing naar toog, toilet of uitgang een masker te dragen.

• Je volgt een danscursus met mensen van buiten jouw gekozen bubbel. Respecteer daarom de basisregels zoals elders.

• Wacht buiten tot de start van jouw activiteit. Kom niet te vroeg op een les en ga na de les snel weer buiten. De organisatie verlucht de zaal zoveel mogelijk, als het weer het toelaat en ontsmet tafels en stoelen.

• Er is éénrichtingsverkeer in de dansschool. Binnenkomen doen we, zoals gewoonlijk, langs de glazen deur aan de kant van de tuin. Buitengaan doen we langs de nooddeur aan de straatkant. Laat de nooddeur echter nooit open staan zonder ze te blokkeren aan de buitenzijde. Het is een brede en zware deur. Dichtslaan zou ze kunnen beschadigen.

Solo dansen

De solo danslessen zijn een goed alternatief om de maand augustus uit te dansen, totdat we in september terug per 2 kunnen dansen.

Vanaf 1 juli 2020 gaan onze danscursussen solo dansen weer door.
• FunDance op zondag voormiddag van 10u30 tot 11u30. Deze is opgeschort tot 29 november.
• Lijndans op woensdag avond gaat gewoon door:
 Beginners van 18u00 tot 19u00 
 Gevorderden van 19u15 tot 20u15 

Deze cursussen gaan wekelijks door, tenzij anders medegedeeld. Best even nakijken op onze website of facebook pagina of gewoon naar de lesgever bellen.

Noteer dat we bovenop de basis hygiënemaatregelen de volgende regels invoeren om elkaar optimaal te beschermen:

• Bij iedere les noteren we de deelnemers en een telefoonnummer voor de contacttracing. Deze lijsten worden maximum twee weken bijgehouden om jullie privacy niet te schenden.

• Het maximum aantal deelnemers per cursus is 10, omdat we 10 m² per deelnemer moeten garanderen. Reserveer alvast je deelname. Hiervoor leggen we lijsten op “den toog”. First come, first served.

• Tussen de twee lessen op woensdag is er een kwartier pauze. Gebruik die tijd om rustig binnen en buiten te gaan. Binnenkomen langs de gewone deur. Buitengaan langs de nooddeur. Hoe minder we elkaar kruisen hoe beter.

• We organiseren geen proeflessen omdat we de contactbubbels moeten respecteren. Een “open deur” is dus niet meer mogelijk.

Koppeldansen

Vanaf 13 september 2020 gaan ook onze cursussen koppeldansen weer door op zondagnamiddag.
• 1e jaar: van16u tot 17u15
• 2e reeks, de hobby class: van 17u30 tot 18u45
• 3e reeks, de master class: van 19u tot 20u15

De juiste data worden nog meegedeeld op onze website en facebook pagina. We leggen ook een papieren versie klaar op “den toog”.

Noteer dat we hier de gemiste lessen van vorig seizoen zullen inhalen. We organiseren 14 lessen van 75 minuten in plaats van 12 lessen van 60 minuten. De eerste vier lessen zijn gratis voor al diegenen die vorig jaar ingeschreven waren. We herhalen alle aangeleerde choreografie en vervolledigen deze. Voor de lessen 5 tot 14 betalen jullie de normale inschrijving van een nieuw seizoen. Nieuwe deelnemers zijn welkom op de eerste vier lessen, maar betalen daarvoor de helft extra.

Dezelfde basis en bijkomende regels van solo dansen zullen in acht genomen worden. Met toevoeging van:

• Je kan enkel met je eigen partner dansen.

• Het maximum aantal deelnemers is 9 koppels per cursus. Inschrijven kan vanaf nu. Dat kan via een lijst op “den toog” of via mail of telefoon. First come, first served.

Dansavonden:

Vanaf 28 oktober 2020 organiseren we terug wekelijkse dansavonden op woensdag van 20u30 tot 22u30

De juiste data worden nog meegedeeld op onze website en facebook pagina. We leggen ook een papieren versie klaar op “den toog”.

Dezelfde hygiënemaatregelen en contactregistratie gelden voor de dansavonden als bij de cursussen of in de rest van de sport en cultuur organisaties. Per dansavond wordt het aantal aanwezigen beperkt tot 40 personen.

• De tafels staan op 1.5 meter uit elkaar. Het dragen van een mondmasker is niet verplicht als je zit. Respecteer wel de basis hygiënemaatregelen zoals overal voorgeschreven.

• De bar blijft gesloten.

Organisatie:

Voor en na de cursussen en dansavonden worden alle tafels, den toog, sanitair en deurklinken gedesinfecteerd. Er staat alcohol gel aan inkom en uitgang en je kan handen wassen in de toiletten.

Wisselgeld is steeds “proper”. Ontvangen geld wordt ten minste 3 dagen apart gehouden.

Voor elke dansgelegenheid is er een verantwoordelijke aangesteld als contactpersoon. Gebruik deze als klankbord als je op- of aanmerkingen hebt. Discuteer nooit rechtstreeks met een andere deelnemer. Dat doen we in “normale” tijden ook niet.

• FunDance: Pascal De Beleyr
• Lijndans: Rita Blommaert-Verbeke
• Koppeldans: Lily Aerts-Geerinck
• Dansavonden: Marcel Blommaert en/of Marina De Beleyr-Van Duyse

EHBO: In geval er eerste hulp bij een ongeval nodig zou zijn, worden er wegwerphandschoenen, FFP2 mondmaskers en ander EHBO materiaal voorzien. Wees zeer voorzichtig als een interventie noodzakelijk zou zijn. Blijf alle Corona maatregelen indachtig. Beter het 112 noodnummer een keer te veel bellen dan een keer te weinig.

Risico en evaluatie:

Met deze leidraad zijn nog niet alle vragen over de heropstart van onze dansactiviteiten beantwoord. In afwachting van officiële antwoorden moeten we daarom nu ons gezond verstand gebruiken.

Deze leidraad zal regelmatig geüpdate worden. Wellicht zal jullie reactie ons wijzen op de hiaten die we nog moeten invullen. Hou ons zeker op de hoogte over jullie oplossingen,

We verontschuldigen ons reeds op voorhand voor onverwachte wijzigingen in onze planning. We weten uit ondervinding dat deze pandemie en de nodige voorzorgsmaatregelen die ze met zich meebrengt, van de ene op de andere dag drastisch kunnen veranderen.

Vragen? Verzuchtingen? Bel of mail ons. Intussen wensen we jullie nog een prachtige maand augustus toe.

Vanwege Frank en Lily en het volledige Centrum Team,

Blijf gezond, blijf happy, blijf dus dansen

Adres
Danszaal:
Burmtiendestraat 42+
9140 Temse-Tielrode 
Administratie:
Kleine Wouwer 76
1860 Meise

Contacts
Email: info@dansclub.be 
Phone: 0471 135 643                     

LinksFeedback
Heb je op- of aanmerkingen, suggesties? Dan horen we dat graag.

FOLLOW US!

Op deze website

Nieuwsbrief inschrijving is gratis

Schrijf in op onze nieuwsbrief: Email invullen en klikken op "Inschrijven"

Create a website with Mobirise